Un deputat anunță că s-a vindecat de COVID-19 și descrie tratamentul care l-a urmat

  • 10 Octombrie 2020 09:47
Un deputat anunță că s-a vindecat de COVID-19 și descrie tratamentul care l-a urmat

Deputata Pro Moldova, Ruxanda Glavan anunță că după două săptămâni dificile de luptă cu SARS-CoV-2 a reușit să învingem boala.

Ea a menționat că a fost prima care a prezentat simptome, iar la câteva zile, deși s-a autoizolat, rând pe rând s-au îmbolnăvit toți membrii familiei. „Tabloul clinic a fost diferit, în schimb presiunea psihologică ne-a încercat pe toți în egală măsură”, a menționat Ruxanda Glavan.

Deputata a ținut să precizeze că punga cu medicamente, la care a fost cooptată pe rând întreaga familie, a costat în jur de 6080 de lei. „Precizez că aveam acasă termometru, pulsoximetru și unele vitamine. Am avut nevoie pe parcurs și de unele analize și investigații radiologice, pentru ele am primit bilet de trimitere de la medicul nostru de familie. Datorită acestor investigații am depistat la timp unele complicații și am corectat tratamentul. Partea proastă a lucrurilor e faptul că cei mai mulți dintre pacienții care se tratează la domiciliu nu au acces la investigații sau dacă obțin bilet de trimitere, se programează cu greu sau nu pot ajunge fizic, mai ales în afara capitalei, iar asta îi face vulnerabili în fața complicațiilor. Am mers pe sfaturile celor mai buni colegi din sistemul de sănătate, cărora le mulțumesc din suflet pe această cale, medici care tratează pacienții cu covid din martie și care mi-au recomandat următoarele medicamente: Pentru adulți: antivirale, anticoagulante, antitrombotice, antibiotice, dexametazonă, antimicotice, probiotice, vitamine C,D,B,Se, Zn. Pentru copii: antivirale, vitamine si antipiretice, la nevoie Gargarisme cu peroxid de 1,5% si spălături nazale. Muuuulte lichide calde (ceaiuri de mușetel și cătină)”, a subliniat Ruxanda Glavan. 

Menționăm că mai mulți deputați și angajați ai Parlamentuui s-au infectat cu COVID-19, ședințele Parlamentuui luând o pauză de câteva săptămâni. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău