Un deputat al Dumei de la Moscova propune ”denazificarea” altor șase țări: R.Moldova, Polonia, țările baltice și Kazahstanul

  • 26 Martie 2022 09:20
Un deputat al Dumei de la Moscova propune ”denazificarea” altor șase țări: R.Moldova, Polonia, țările baltice și Kazahstanul

Demilitarizarea și denazificarea Ucrainei vor asigura o securitate durabilă pentru popoarele Ucrainei, a declarat Serghei Savostianov, deputat al Dumei de Stat din Moscova, care a propus denazificarea altor șase țări.

Țările baltice, Letonia, Lituania și Estonia, precum și Polonia, Republica Moldova și Kazahstanul ar trebui ''demilitarizate și denazificate'' de Rusia, a afirmat deputatul Dumei Moscova, care reprezintă Partidul Comunist. Serghei Savostianov a întocmit un document în acest sens.

''Demilitarizarea și denazificarea Ucrainei vor asigura o securitate durabilă pentru popoarele Ucrainei, Rusiei și a întregii Europe. Pentru un proces complex de asigurare a securității Federației Ruse, în afară de Ucraina, consider că este oportun să includem în zona de denazificare și demilitarizare statele baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Polonia, Republica Moldova și Kazahstanul, a afirmat deputatul, într-un document care a fost făcut public de un membru al Biroului Federal al Partidului Iabloko, Kirill Goncearov. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în dimineața zilei de 24 februarie începerea unei operațiuni speciale în Ucraina. Scopul acesteia este denazificarea și demilitarizarea teritoriului.

Șeful statului rus a subliniat că Rusia a fost nevoită să facă un astfel de pas pentru a ajuta locuitorii din așa-zisele republici Luhansk și Donețk, care suferă de opt ani din cauza acțiunilor Kievului. Moscova i-a propus Kievului să retragă trupele sale din Donbas și să nu se angajeze în ostilități, pentru a preveni o operațiune specială, a declarat președintele Federației Ruse. În momentul de față, Moscova și Kievul negociază un acord de încetare a focului. Putin a susținut că operațiunea specială va fi oprită după ce Ucraina va recunoaște anexarea Crimeii de către Rusia și va primi un statut neutru.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău