Un copil de 7 ani din raionul Sângereii se află în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el

  • 01 Aprilie 16:06
Un copil de 7 ani din raionul Sângereii se află în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el

Un copil de 7 ani din raionul Sângerei a ajuns la spital în stare gravă după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Totul s-a întâmplat sub privirile mamei care a venit să urmărească meciul pe stadionul din localitate. Băiatul a fost transportat de urgență la spitalul raional, iar apoi a fost transferat la Chișinău.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei, Ina Banari, a declarat că acest caz s-a întâmplat sâmbătă seara pe terenul de fotbal din satul Grigorăuca. „La fața locului preliminar polițiștii au stabilit că un minor de 7 ani juca fotbal când poarta terenului s-a prăbușit peste el. Minorul a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul raional Sângerei. Menționam că minorul se afla sub supravegherea mamei care urmarea meciul de fotbal al fiului său și altor copiii. Poliția stabilește toate circumstanțele producerii incidentului”, a precizat Ina Banari.

Copilul a fost transportat de la Sângerei la Institutul Mamei și Copilului. „Starea copilului se califică în acest moment ca fiind gravă. El a suferit un traumatism ale vertebrelor cervicale, un hematom și alte răni. În prezent copilul se află în secția de reanimare chirurgicală sub supraveghere medicală”, a declarat pentru IPN purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu.

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un apel către toate autoritățile publice locale, școlile și alte instituții în a căror administrare sunt terenurile sportive, inclusiv de fotbal. „Vă rugăm mult să realizați o verificare a siguranței instalării porților de fotbal pentru a preveni accidentele grave, în special cu implicarea copiilor. Iarăși copil în stare gravă, 7 anișori, spitalizat la Institutul Mamei și Copilului, peste care a căzut poarta de pe stadion. Da cât se mai poate?!”, se întreabă ministra.

Pe 31 mai 2023, un minor de 15 ani a decedat după ce peste el a căzut o poartă de fotbal. Tragedia a avut loc pe un teren de fotbal din sectorul Ciocana. Adolescentul se afla cu alți minori pe terenul de fotbal când s-a agățat cu mâinile de poartă. Într-un moment, construcția a cedat și a căzut peste băiat. Minorul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a supraviețuit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău