Un convoi de vehicule cu civili care încercau să fugă de luptele din Harkov a fost atacat: Patru ucraineni morți, printre care o fată de 13 ani

  • 08 Mai 2022 16:21
Un convoi de vehicule cu civili care încercau să fugă de luptele din Harkov a fost atacat: Patru ucraineni morți, printre care o fată de 13 ani

Un convoi de vehicule în care se aflau mai mulți civili care încercau să fugă de luptele din apropierea orașului Harkov a fost atacat, iar incidentul s-a soldat cu moartea a patru persoane, printre care o fată în vârstă de 13 ani, a anunțat șeful departamentului de investigații al Poliției din regiunea Harkov. La locul atacului au fost găsiți și doi soldați ruși morți, relatează CNN și news.ro.

Potrivit sursei citate, Serghei Bolvinov, șeful departamentului de investigații, a declarat că Poliția a pierdut contactul cu vehiculele din convoi în urmă cu câteva zile.  Convoiul era format din cincisprezece mașini care circulau în apropiere de satul Staryi Saltiv, unde au avut loc lupte grele în ultimele zile, în timp ce forțele ucrainene au lansat un contraatac împotriva trupelor ruse la est de Harkov.

La acea vreme, convoiul încerca să ajungă pe teritoriul controlat de ucraineni, a spus Bolvinov. ”Din cauza luptei în desfășurare, nu a fost posibil să ajungem la locația unde se află coloana”, a mai afirmat el. Anchetatorii au ajuns, vineri, la locul incidentului, unde au găsit un tanc distrus al forțelor inamice și cadavrele a doi soldați ruși.

La 300 de metri depărtare au fost găsite șase mașini găurite de gloanțe. În mașini erau patru cadavre și, potrivit lui Bolvinov, părea să fie vorba despre civilii care se aflau în convoi. De asemenea, printre victime a fost identificată o fată în vârstă de 13 ani, a mai menționat oficialul ucrainean.

Bolvinov nu a oferit detalii cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla cu celelalte vehicule din convoi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău