Un consilier apropiat al premierului Boris Johnson suspectat că a încălcat măsurile de izolare

  • 23 Mai 2020 09:55
Un consilier apropiat al premierului Boris Johnson suspectat că a încălcat măsurile de izolare

Unul dintre principalii consilieri ai premierului britanic Boris Johnson, Dominic Cummings, a fost surprins încălcând regulile de izolare, au informat vineri jurnalele, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Dominic Cummings și-a părăsit domiciliul din Londra pentru a se instala la părinții săi în Durham, în nord-estul Angliei,în timp ce prezenta simptome de COVID-19, au afirmat cotidianele Daily Mirror și The Guardian.

Opoziția a cerut explicații. "Poporul britanic nu se așteaptă ca să existe o lege pentru el și altă lege pentru Dominic Cummings", a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

La rândul său, liderul liberal democraților, Ed Davey, a subliniat că Dominic Cummings "va trebui să demisioneze" dacă faptele sunt confirmate.

Poliția din Durham a confirmat că, la 31 martie, a fost informată că a sosit cineva de la Londra.

Dominic Cummings a fost văzut la părinții săi împreună cu un copil, posibil fiul său, a adăugat jurnalele britanice.

La acea dată, guvernul condus de Boris Johnson cerea populației să nu iasă din casă decât pentru asigurarea nevoilor esențiale și le impunea celor care prezentau simptome să nu-și părăsească locuința.

Dominic Cummings a fost un membru eminent al campaniei în favoarea Brexitului, apoi l-a urmat pe Boris Johnson în 10, Downing Street anul trecut.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău