Un concurs internațional de arhitectură, lansat pentru reconstrucția fleșei distruse a catedralei Notre-Dame

  • 17 Aprilie 2019 18:39
Un concurs internațional de arhitectură, lansat pentru reconstrucția fleșei distruse a catedralei Notre-Dame

Un concurs internațional de arhitectură va fi lansat pentru reconstrucția fleșei catedralei Notre-Dame, distrusă în incendiul care a devastat edificiul luni seară, a anunțat miercuri premierul francez Edouard Philippe, informează AFP, transmite Agerpres.

Concursul ''va permite răspunsul la întrebarea dacă va trebui reconstituită o fleșă'' identică sau dacă este nevoie de o ''nouă fleșă, adaptată la condițiile tehnice și la provocările epocii noastre'', a anunțat acesta, cu ocazia unei ședințe a consiliului de miniștri consacrate exclusiv reconstrucției catedralei.

Fleșa din secolul al XIX-lea realizată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc, cu o înălțime de 93 de metri, construită din lemn și învelită cu plumb, s-a prăbușit în timpul incendiului, o imagine care a marcat conștiința publică.

Concursul va face parte dintr-un proiect de lege pentru Notre-Dame, care va oferi cadru legal subscripției naționale dedicate reconstrucției și va prevedea, de asemenea, reduceri de impozit mai mari.

Proiectul de lege va acorda persoanelor fizice care vor efectua o donație ''o reducere din impozitul pe venit de 75% până la 1.000 de euro și de 66% peste această sumă''. În ceea ce privește companiile, acestea vor beneficia de reducerile de impozite acordate în mod obișnuit pentru mecenat, a precizat premierul. 

Philippe a precizat că valoarea totală a reconstrucției, pe care șeful statului dorește să o vadă terminată în cinci ani, nu a fost încă evaluată.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău