Un concurent electoral nu va recunoaște valabilitatea alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești

  • 15 Martie 2020 21:21
Un concurent electoral nu va recunoaște valabilitatea alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești

Mișcarea Politică „Unirea” (MPU) nu recunoaște valabilitatea alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești. Candidatul formațiunii la acest scrutin este Dorin Chirtoacă.

„După depunerea demersului MPU, numarul 7513 din 14 martie, privind amânarea / anularea alegerilor din Hâncești, nu CEC și-a asumat răspunderea privind suspendarea votării, potrivit art. 56 alin. 1) din Codul Electoral, ci Igor Dodon, care a înregistrat și el un demers la CEC, nr. 7514, prin care ordona CEC-ului sa desfasoare alegerile. Ambele acte sunt anexate la prezenta declaratie. Prin urmare, CEC-ul si organele electorale sunt sub controlul politic total al PSRM și, personal, al lui Dodon.

Și mai cinic este faptul că în toate celelalte localități, oamenii au fost îndemnați să stea în casă, transportul public a fost oprit, piețele au fost închise, pe când la Hâncești oamenii au fost scoși la vot, inclusiv duși cu microbuzele, în mod organizat la votare, lucru interzis de lege și fără pericol de coronavirus”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Peste 14 mii de alegători au participat la votare la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești, până la ora 21.00 când s-au închis cele 44 de secții de votare, mult sub rezultatele înregistrare la alegerile din 24 februarie 2019.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău