Un concert-manifest cu genericul „Să întindem hora mare” va avea loc la Chișinău

  • 27 Noiembrie 2023 16:28
Un concert-manifest cu genericul „Să întindem hora mare” va avea loc la Chișinău

Artiști cunoscuți și ansambluri folclorice, de cântece și dansuri populare vor participa la un concert-manifest cu genericul „Să întindem hora mare”, o sărbătoare a folclorului și tradițiilor românești, fiind uniți de iubirea de patrie, limbă și neam. Evenimentul va avea loc pe 30 noiembrie, la ora 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, informează MOLDPRES.

Pe scenă vor evolua interpreții: Cornelia și Lupu Rednic, Adriana Ochișanu, Cornelia Ștefăneț, Cristina Scarlat, Mariana Colța, Iulian Corochi, Paula Pașca, Ionuț Guver, Victorița Lăcătușu, Robert Târnăveanu și Angelica Flutur.

Alături de ei se vor produce Ansamblul de cântece și dansuri populare „Fluieraș”, condus de Edgar și Marcel Ștefăneț, coregraf - Iurie Bivol, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, manager - Iuliana Maria Dragoș și Ansamblul Folcloric „Romanița”, conducător artistic - Mihai Semenică.

În aceeași zi, la 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc un concert cu genericul ”Amurg de toamnă”, dedicat Zilei Naționale a României. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, dirijor Vladimir Andrieș și organista Anna Strezeva. În program: Alfred Alessandrescu – ”Amurg de toamnă”, Viorel Munteanu – ”Glasurile Putnei”, Ottorino Respighi - Arii și Dansuri antice, Bohdana Floryak - Vestigia - soliști: Ion Moșneaga, vioară și Beatrice Fitocarev, violă, Francis Poulenc - Concertul în sol minor pentru orgă, corzi și timpane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău