Un complex multifuncțional al IGSU a fost inaugurat la Răzeni, raionul Ialoveni

  • 22 Noiembrie 2022 12:09
Un complex multifuncțional al IGSU a fost inaugurat la Răzeni, raionul Ialoveni

Un Complex multifuncțional a fost deschis pe teritoriul Centrului republican de instruire al IGSU de la Răzeni, raionul Ialoveni, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de lansare a primului curs de instruire a pompierilor ce va fi ținut la noul centru, a participat și Secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichtin, împreună cu ambasadorul Republicii Polone, Tomasz Kobzdej, dar și rectorul-comandant al Școlii principale de pompieri din Varșovia, Mariusez Feltynowski, menționează sursa citată.

Complexul multifuncțional va permite pregătirea debutanților, dar și angajaților IGSU la un nivel mai avansat, prin integrarea cunoștințelor teoretice cu abilitățile practice. Astfel, salvatorii și pompierii, vor fi mult mai bine pregătiți practic, chiar de la începutul carierei.

Primul curs de instruire a angajaților IGSU are loc în perioada 21 - 24 noiembrie și are drept scop recalificarea formatorilor IGSU în domeniul lichidării incendiilor, salvării din medii ostile, dar și acordării primului ajutor medical. Astfel, 11 ofițeri și subofițeri au parte de lecții teoretice, dar și exerciții practice ținute de pompieri din Republica Polonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-3,93
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău