Un comisar european spune că Boris Johnson nu va respecta termenul limită pentru părăsirea Uniunii Europene

  • 31 Decembrie 2019 12:00
Un comisar european spune că Boris Johnson nu va respecta termenul limită pentru părăsirea Uniunii Europene

Șeful guvernului britanic Boris Johnson nu va respecta termenul limită pentru părăsirea Uniunii Europene până la sfârșitul anului 2020, a declarat comisarul european pentru comerț, Phil Hogan, pentru ediția de luni a Irish Times, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la sfârșitul lunii ianuarie, cu o perioadă de tranziție care se termină la sfârșitul anului 2020. Johnson s-a angajat să respecte acest termen indiferent dacă Marea Britanie a încheiat un acord final cu blocul sau nu, afirmând în trecut că ar prefera mai degrabă ''să moară într-un șanț'' decât să prelungească data ieșirii din UE.

Hogan a spus că planul lui Johnson de a adăuga această dată în legislație este "foarte ciudat'' și un "truc" politic și a avertizat că un Brexit fără acord ''va turna sare pe rană și riscă să dividă familii, comunități și regiuni".

"Prea mult din dezbaterea din Marea Britanie din ultimii patru ani s-a bazat pe ideea falsă că este posibil un Brexit imediat și complet păstrând toate avantajele apartenenței la UE''. "Acum, când a fost depășit impasul politic la Westminster, următoarea etapă a Brexitului trebuie să se bazeze pe realism și pe fapte concrete'', a spus oficialul european.

''Orice retorică de tipul 'și cu varza unsă și cu slănina în pod' nu va funcționa. Ambele părți trebuie să acționeze calm și coerent", a mai spus Hogan, citat de ziar.

Deținând portofoliul comerțului, comisarul european irlandez va juca un rol important în viitoarele negocieri ale UE cu Marea Britanie, scrie dpa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău