Un comandant rus din Ucraina s-a împușcat singur în picior doar ca să poată pleca acasă

  • 16 Mai 2022 18:35
Un comandant rus din Ucraina s-a împușcat singur în picior doar ca să poată pleca acasă

Un soldat rus din Ucraina i-a spus mamei sale la telefon că superiorul său s-a împușcat singur, ca să meargă acasă, potrivit unei înregistrări audio difuzată de oficialii ucraineni.

Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina a postat în weekend pe Facebook înregistrarea apelului telefonic înregistrat. În timpul convorbirii, soldatul de 20 de ani îi spune mamei sale că nu își dorește să fie în Ucraina, la fel ca și mulți dintre camarazii săi și că războiul nu se va termina prea curând. În schimb, mama lui îi ținea lecții de patriotism și îl încuraja să nu renunțe, potrivit Business Insider, citat de DIGI24.ro

„Mamă, comandantul detașamentului meu s-a împușcat în picior ca să plece aici! Despre ce vorbim aici? Și el a fost și în Cecenia”, i-a spus soldatul mamei sale.

Mama lui l-a întrebat apoi ce s-ar întâmpla dacă Occidentul va decide să invadeze Rusia: „Cine va apăra atunci Rusia? Cine, spune-mi? Ne vor ucide pe toți, va fi un al patrulea război mondial și Rusia va pierde!”

„Ei bine, atunci poate că Putin se va gândi de două ori”, i-a răzpuns soldatul, adăugându-i că „nu avem muniție sau oameni, nu există nicio linie de comandă de la Moscova!”

Tânărul i-a mai spus mamei sale că s-a ajuns în acest punct pentru că Vladimir Putin a invadat: „Nimeni nu a venit spre noi!”

Mama a continuat să-l apere pe Putin și a spus că acesta nu a invadat, ci că a mers în Donețk și Lugansk, regiunile separatiste susținute de Kremlin.

„Nu știu... nici nu ne-am apropiat de zona aia”, a spus soldatul.

Mai multe surse spun că mulți soldați ruși nu doresc să lupte în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus încă de la începutul războiului că forțele ruse sunt „obosite” și „demoralizate”. Săptămâna trecută, un soldat rus declarat pentru The Guardian că vrea să părăsească armata, pentru că nu are rost să lupte în Ucraina.

De la începerea invaziei, pe 24 februarie, forțele ruse au suferit pierderi majore și au fost respinse din jurul Kievului și Harkovului, după încercări nereușite de a avansa.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a spus sâmbătă că țara se pregătește pentru o nouă fază a războiului, pe termen lung.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău