Un comandant rus de bombardier a fost împușcat. Spionajul militar ucrainean: „Vă știm numele, adresele, numerele mașinilor”

  • 04 Februarie 08:45
Un comandant rus de bombardier a fost împușcat. Spionajul militar ucrainean: „Vă știm numele, adresele, numerele mașinilor”

Comandantul unui bombardier strategic rusesc Tupolev Tu-95, maiorul Oleg Stegacev, a fost împușcat în orașul Engels, din sud-vestul Rusiei, unde se află și o bază aeriană, a transmis Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), conform The Kyiv Independent.

Rusia a folosit în mod regulat baza aeriană Engels, care este situată la aproximativ 730 de kilometri sud-est de Moscova și la sute de kilometri de Ucraina, pentru a ataca Ucraina cu avioane care transportă rachete de croazieră, scrie Hotnews.ro.

„Ca urmare a atacului, Oleg Stegacev a suferit răni prin împușcare. Dacă a supraviețuit sau nu, vom clarifica”, spune GUR într-un comunicat.

Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării mai arată că maiorul, născut în 1983, a servit la baza aeriană Engels și ar fi fost direct implicat în atacuri asupra unor obiective civile ucrainene.

GUR nu și-a revendicat responsabilitatea pentru acest atac, dar a sugerat că a fost implicată: „Vă reamintim că pe toți criminalii de război îi așteaptă pedeapsa - vă știm numele, adresele, numerele mașinilor, rutele și obiceiurile obișnuite”.

Spionajul militar ucrainean a publicat și câteva fotografii cu ofițerul rus, în două dintre imagini apărând o mașină cu portierele deschise. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău