Un cetățean rus, noul proprietar al televiziunilor Primul în Moldova și Accent TV, afiliate, din această toamnă, lui Ilan Șor

  • 04 Noiembrie 2022 11:30
Un cetățean rus, noul proprietar al televiziunilor Primul în Moldova și Accent TV, afiliate, din această toamnă, lui Ilan Șor

Posturile de televiziune Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat nu doar administratorul, ci și proprietarii din Rusia. Compania din Rusia care deține posturile are un nou fondator. Consiliul Audiovizualului nu a fost informat despre aceste modificări, scrie Ziarul de Gardă.

Cele două posturi sunt deținute de Societatea Comercială Telesistem TV SRL, care, la rândul ei, este deținută de o companie din Federația Rusă, „Медиа Инвест Сервис”. Aceasta din urmă și-a schimbat proprietarii în octombrie 2022, după ce în septembrie s-a aflat că Telesitem TV are un nou administrator. Stanislav Vîjga a fost înlocuit de Arina Corșicova.

La 22 septembrie, CA a fost anunțat despre schimbarea administratorului firmei care deține licențele de emisie pentru cele două posturi. Arina Corșicova a anexat atunci la nota informativă și extrasul din Registrul de stat, potrivit căruia beneficiarii finali ai posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV rămân a fi doi cetățeni din Federația Rusă – Natalia Ermilova și Samvel Grigorean, potrivit Media Azi. 

Cei doi au preluat compania din R. Moldova prin intermediul firmei „Объединенные Ресурсы”, în perioada alegerilor parlamentare anticipate din vara anului 2021. Înainte de asta, cele două posturi de televiziune îi aparțineau fiului fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika, partener al fratelui fostului președinte Igor Dodon, Alexandru Dodon, în cadrul câtorva companii. Ceaika deținea cele două posturi în R. Moldova împreună cu Vadim Ciubară, un apropiat al lui Igor Dodon.  

Continuarea citiți aici

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău