Un cetățean al Republicii Moldova a fost luat prizonier de armata ucraineană

  • 19 Februarie 10:27
Un cetățean al Republicii Moldova a fost luat prizonier de armata ucraineană

Un cetățean al Republicii Moldova, originar din orașul Cantemir, a fost luat prizonier de armata ucraineană. El are și cetățenie rusă, era stabilit de câțiva ani în Rusia și lupta de partea agresorului în Ucraina. În imaginile publicate de autoritățile ucrainene, el a recunoscut că a acceptat să meargă pe front pentru bani.

Prizonierul de război originar din Republica Moldova spune că, din 2001, muncea în Rusia iar, din 2019, s-a stabilit acolo împreună cu soția și cei șase copii. Recent a primit și cetățenia chiar înainte de a fi trimis pe front, transmite TVR Moldova.

Prizonier în Ucraina: „Am avut probleme cu judecățile. -Vă tot alungau (n.r. din Rusia) și acum când trebuiau să vă trimită la război, repejor v-au dat cetățenia (n.r. rusă), ca să mergeți să ucideți oameni. -Nu pentru a ucide. Mi-au spus că voi fi în unitatea militară. I-ați crezut? -I-am crezut. Eu nu vă cred. El aici a venit cu arma, cu automatul."

Realizatorul imaginilor, Volodimir Zolkin l-a contactat pe fratele prizonierului, care muncește în Marea Britanie. Bărbatul a fost mirat de faptele fratelui său și a sustinut că rudele nu știau ce a făcut.

Bărbatul a fost informat că autoritățile din Republica Moldova și nici cele din Ucraina nu-l pot ajuta să fie eliberat. Singura soluție este ca Moscova să facă o cerere în cadrul unei noi runde de schimb de prizonieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău