Un cetățean al Republicii Moldova a fost arestat pe o barcă care transporta patru tone de cocaină în Arhipelagul Canarelor

  • 16 Februarie 08:03
Un cetățean al Republicii Moldova a fost arestat pe o barcă care transporta patru tone de cocaină în Arhipelagul Canarelor

Autoritățile spaniole au anunțat joi că au interceptat la sud de Arhipelagul Canarelor o ambarcațiune care transporta peste patru tone de cocaină provenind din America de Sud. Barca, o „semi-rigidă” tipică ambarcațiunilor rapide folosite de traficanții de droguri, a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) la sud de acest arhipelag spaniol situat în largul coastelor de nord-vest ale Africii.

Autoritățile spaniole au anunțat joi că au interceptat la sud de Arhipelagul Canarelor o ambarcațiune care transporta peste patru tone de cocaină provenind din America de Sud. Barca, o „semi-rigidă” tipică ambarcațiunilor rapide folosite de traficanții de droguri, a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) la sud de acest arhipelag spaniol situat în largul coastelor de nord-vest ale Africii, scrie G4Media.

Cei patru ocupanți ai săi, un spaniol, un marocan, un moldovean și un român, au fost arestați. La bord, poliția a găsit 4.350 de kilograme de cocaină, potrivit unui comunicat dat publicității în comun de forțele de ordine și autoritățile vamale.

Mai multe servicii internaționale au luat parte la operațiune, pe lângă forțele de ordine spaniole, printre care Agenția britanică de combatere a criminalității organizate (NCA) și Agenția americană antidrog (DEA).

„Ruta atlantică a cocainei” este folosită de traficanții „care transportă narcotice din America Latină până în mijlocul Oceanului Atlantic înainte de a le introduce pe continentul european”, a explicat poliția.

Această nouă captură confirmă, încă o dată, că Spania este unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilor în Europa, atât din cauza legăturilor sale cu America Latină, de unde provine cocaina, cât și a proximității cu nordul Africii, unde se produce canabis, de asemenea în centrul unui trafic intens.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău