Un celebru alpinist italian a murit într-o avalanșă produsă în Sestriere

  • 09 Februarie 2021 10:05
Un celebru alpinist italian a murit într-o avalanșă produsă în Sestriere

Un celebru alpinist italian, Carlo Alberto Cimenti, în vârstă de 45 de ani, și un prieten al său au murit luni după ce au fost surprinși de o avalanșă care s-a produs în Sestriere, o cunoscută stațiune montană din nord-vestul Italiei, a raportat presa națională, citată de AFP.

Carlo Alberto Cimenti, supranumit "Cala", și prietenul său Patrick Negro au fost găsiți fără suflare sub un strat de zăpadă cu grosimea de doi metri, au anunțat salvamontiștii italieni.

Fanii celebrului alpinist au publicat mesaje de adio pe pagina de Facebook a unei companii specializate în escalade montane, înființată de "Cala" Cimenti, care distribuise la rândul lui câteva selfie-uri duminică.

În 2019, Carlo Alberto Cimenti a escaladat Nanga Parbat, unul dintre cele mai înalte piscuri montane din lume (de peste 8.000 de metri) din lanțul Himalaya, renumit pentru dificultatea sa extremă.

În vara anului 2019, el a participat la operațiunea dramatică de salvare a unui coleg de ascensiune italian, care a căzut pe versanții unui munte din nordul Pakistanului și a fost găsit grav rănit, la o altitudine de peste 6.300 de metri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău