Un caz de pestă porcină a fost depistat în raionul Cahul

  • 14 Iulie 2022 17:38
Un caz de pestă porcină a fost depistat în raionul Cahul

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi despre identificarea unui caz de pestă porcină africană, înregistrat pe teritoriul raionului Cahul, transmite MOLDPRES.

„Pe 13 iulie, prin testări de laborator a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane (PPA) în probele recoltate de la porcii domestici, găsiți morți, într-o gospodărie nonprofesională din satul Zârnești, r-nul Cahul”, indică ANSA.

Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Cahul a demarat ancheta epidemiologică și întreprinde măsuri de combatere și eradicare a acestui focar, conform prevederilor legislației.

În context, ANSA solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent subdiviziunile sale teritoriale pentru siguranța alimentelor, medicii veterinari sau autoritățile publice locale, în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor ori al depistării cadavrelor de mistreți. La fel, solicită proprietarilor de porci să nu utilizeze în hrana acestora resturi culinare și să respecte cerințele minime de biosecuritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău