Un candidat la funcția de primar de Chișinău își anunță retragerea din cursa electorală

  • 08 Octombrie 2019 15:23
Un candidat la funcția de primar de Chișinău își anunță retragerea din cursa electorală

Andrei Donică, candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, se retrage din cursa electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie și îndeamnă locuitorii capitalei să susțină candidatul Blocului ACUM DA PAS, Andrei Năstase. Anunțul l-a făcut într-o conferință de presă la IPN.

Andrei Donică spune că se retrage deoarece înțelege foarte bine ca nu are șanse reale să ajungă în turul doi, precum are exponentul socialiștilor, Ion Ceban și cel al Blocului Electoral ACUM, Andrei Năstase. Totodată, susține că nu vrea să fure de la alții voturi, diminuându-le șansele de câștig. Fostul candidat afirmă că, spre regret, segmentul de dreapta este reprezentant în această cursă de către mai multe persoane, iar ca rezultat sunt mai puține șanse de câștig din cauza dispersării voturilor.

Andrei Donică declară cu nu vrea să facă parte din rândul persoanelor care irosesc banii publici și îi îndeamnă și pe ceilalți candidați care aspiră la fotoliul de primar să-i urmeze exemplul. Andrei Donică spune că, „având în vedere situația creată în municipiul Chișinău, când stânga are mai multe șanse de câștig, este necesară cât de puțină maturitate politică, să se gândească rațional, să se de-a un pas înapoi, pentru că și el a lăsat din ambițiile politice”.

Potrivit lui Andrei Donică, orașul Chișinău a ajuns într-o stare deplorabilă, situația economică este foarte grea, de aceea primarul trebuie ales din primul tur, care să se apuce de lucru.

Andrei Donică a îndemnat locuitorii municipiului Chișinău să susțină echipa Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда” în Consiliul municipal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău