Un bombardier s-a prăbușit lângă Perm, în centrul Rusiei. Este al patrulea avion militar rusesc prăbușit într-o lună

  • 28 August 2021 19:10
Un bombardier s-a prăbușit lângă Perm, în centrul Rusiei. Este al patrulea avion militar rusesc prăbușit într-o lună

Un avion de bombardament supersonic Suhoi Su-24 s-a prăbușit ieri, 27 august, în regiunea Perm, ambii piloți s-au catapultat la timp și au fost duși la spital, anunță BBC Rusia. Acesta este al cincilea accident al unei aeronave ruse într-o lună, dintre care patru dintre acestea erau avioane militare, transmite gmedia.ro.

Aeronava Su-24 s-a prăbușit vineri, la 95 km vest de Perm, în timp ce zbura către un centru de mentenanță pentru avioane, căzând într-o zonă împădurită, a informat armata rusă citată de BBC, potrivit sursei citate.

Piloții au avut timp să se catapulteze, iar un elicopter a fost trimis să-i preia. Oficialii ruși au anunțat că cei doi piloți se află în „cel mai apropiat spital”, în stare bună de sănătate. „Au fost examinați de medici, dar au refuzat internarea”, susține o sursă citată de Interfax. Se pare că avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolare, însă o versiune oficială legată de incident nu a fost încă făcută publică.

Su-24 este un bombardier dezvoltat la Sukhoi Design Bureau (compania Sukhoi, care face parte din United Aircraft Corporation) și proiectat să transporte și să plaseze rachete, inclusiv la altitudini mici. Intrat în funcțiune în 1975, avionul are un echipaj format din două persoane.

Acesta este al patrulea accident militar aviatic într-o lună. Pe 18 august, un MiG-29, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbușit în regiunea Astrakhan. Avionul a căzut în interiorul bazei de testare Ashuluk, iar pilotul a decedat. Cu o zi mai devreme, primul prototip al avionului de transport militar rus Il-112V s-a prăbușit în regiunea Moscovei. Trei membri ai echipajului au murit, inclusiv comandantul, un pilot de teste erou al Rusiei, Nikolai Kuimov.

Pe 14 august, un avion amfibiu Be-200 s-a prăbușit în Turcia. Aeronava aparținea Ministerului Apărării din Rusia și a fost închiriat pentru stingerea incendiilor forestiere. Cinci membri ai echipajului, personalul militar rus, și trei cetățeni ai Turciei au murit în acest accident.

Pe 31 iulie, un luptător Su-35 s-a prăbușit în Marea Okhotsk, iar pilotul a reușit să se catapulteze. În luna august, un elicopter civil Mi-8 s-a prăbușit, căzând în lacul Kuril din Kamchatka, în timp ce transporta turiști.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău