Un bebeluș de 4 luni, cea mai fragedă victimă de COVID-19 din Portugalia

  • 19 August 2020 18:55
Un bebeluș de 4 luni, cea mai fragedă victimă de COVID-19 din Portugalia

Autoritățile portugheze au informat miercuri despre decesul unui bebeluș de patru luni, care devine astfel cea mai fragedă victimă de COVID-19 din Portugalia, o țară în care suscită îngrijorare și izbucnirea în ultimele zile a unor focare în azilurile de bătrâni, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Ministrul portughez al sănătății, Marta Temido, a declarat la o conferință de presă că bebelușul, o fetiță, suferea de cardiopatie congenitală gravă și a decedat în regiunea Lisabona după ce a fost infectată de o rudă.

Este unul dintre cele două decese înregistrate în ultimele 24 de ore în Portugalia (celălalt este un bătrân de 80 de ani), pe lângă cele 253 de infecții.

Preocupă mai ales focarele izbucnite în ultimele zile la reședințele de bătrâni, mai ales în municipiul Odivelas, din afara Lisabonei, unde sunt deja 71 de persoane infectate, 37 de rezidenți și 34 de angajați.

Cazul este urmărit cu atenție după ce la un alt centru de îngrijire a bătrânilor la Reguengos de Monsaraz, din regiunea Alentejo, 18 persoane au decedat în iunie după ce se presupune că nu au fost tratați în mod adecvat, potrivit unui raport oficial.

Întrebată despre centrele din țară, care sunt în jur de 2.500, Marta Temido a spus că situația este urmărită cu cea mai mare atenție.

Totuși, a recunoscut ea, în timpul pandemiei s-au înregistrat cifre înalte ale contagierilor, ajungând până la 365 de persoane infectate cu noul coronavirus.

În total, în 69 de centre în care s-au raportat contagieri sunt infectați 563 de rezidenți și 255 de angajați.

De la începerea pandemiei, Portugalia a înregistrat 54.701 de cazuri de COVID-19 și 1.786 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău