Un barometru al pierderilor: Rusia scoate din depozite avioane MiG-29 uzate tehnic pentru a le arunca în luptă în Ucraina

  • 17 Octombrie 2022 14:38
Un barometru al pierderilor: Rusia scoate din depozite avioane MiG-29 uzate tehnic pentru a le arunca în luptă în Ucraina

Federația Rusă scoate din depozite mai multe avioane MiG-29 „uitate” în baze militare ca urmare a degradării tehnice și morale, scrie defenseromania.ro.

Potrivit Mil.in.ua, care a publicat imagini din satelit ale unor baze militare rusești, anunță că pe data de 15 octombrie 2022 Federația Rusă a scos din depozite și a reactivat mai multe avioane MiG-29 într-o bază militară din orașul Millerovo.

Potrivit sursei citate, aceste avioane se aflau la baza Aeriană din Millerovo, regiunea Rostov, de o perioadă îndelungată de timp, perioada în care nu au mai fost operate.

În fond baza aeriană cu pricina nu a mai fost funcțională din 2009, până în 2014. Atunci, Regimentul 31 Aviație de Luptă al Federației Ruse a fost reînființat.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Institutul Internațional de Studii Strategice (IISS), în 2021 Federația Rusă avea active 87 de avioane de tip MiG-29 în diferite versiune. Avioanele se află sub comanda Forțelor Aeriene și a Aviației Navală a Rusiei. 

Rusia urmărește înlocuirea MiG-29 cu Su-35, dar se pare că pierderile suferite în Ucraina au dat puțin peste cap planurile ruse, iar MiG-29 au fost reactivate în unele regiuni.

Avioane de vânătoare MiG-29 în versiunea SMT, care nu au mai fost operate de ani de zile, au fost scoase din depozit și reactivate și în regiunea Kursk. Această versiunea a fost dezvoltată de ruși în 1997.

Cele mai multe echipamente militare sovietice au fost scoase de la „naftalină” pentru Forțele Terestre, inclusiv bătrânele T-62

Marea masă a tehnicii militare pierdute în cele aproape 8 luni de război aparține însă Forțelor Terestre, fapt pentru care rușii s-au văzut nevoiți să apeleze la stocurile tehnicii sovietice.

Începând din luna mai a acestui an ca urmare a tehnicii militare pierdute, Federația Rusă a „scos de la naftalină” bătrânele tancuri sovietice de tip T-62M pe care le-a transferat pe frontul din Ucraina.

Aceste tancuri au în medie o vechime de aproximativ 50 de ani, iar vârsta militarilor care știu să le opereze la o capacitate cât mai eficientă trebuie să fie de cel puțin 60 de ani. Tancurile T-62 nu dispun de telemetru cu laser și nici de un sistem de control al focului funcțional. De aceea, cei care folosesc acum aceste tancuri sunt mecanici-șoferi recalificați în grabă de pe tancurile T-72 și T-64.

Se estimează că Rusia deține în prezent aproximativ 300 de unități de T-62M pe care le-a modernizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău