Un bărbat, reținut după ce a încercat să introducă ilegal în R.Moldova peste 300 de cutii cu medicamente anti-COVID-19

  • 29 Ianuarie 2022 10:54
Un bărbat, reținut după ce a încercat să introducă ilegal în R.Moldova peste 300 de cutii cu medicamente anti-COVID-19 Foto: Serviciul Vamal

Un cetățean străin, în vârstă de 41 de ani, pasager al cursei Istanbul-Chișinău, a fost reținut de inspectorii Serviciului Vamal și polițiștii de frontieră după ce a încercat să introducă ilegal în Republica Moldova 344 de cutii cu medicamente anti-COVID-19. Bărbatul a ascuns produsele medicamentoase în bagajul de cală, fără a le declara în cadrul controlului vamal.

Cazul a avut loc sâmbătă, 28 anuarie, când funcționarii vamali au redirecționat un pasager al cursei Istanbul-Chișinău, care selectase coridorul verde (nimic de declarat), pe coridorul roșu - pentru efectuarea controlului fizic detaliat.

În cadrul scanării bagajului de cală al bărbatului, funcționarii vamali au observat mai multe obiecte omogene în valiza acestuia. Astfel, ca urmare a controlului fizic efectuat, vameșii de la Aeroport au descoperit 344 de cutii cu medicamente „Molenzavir”, „Molvir”, „Monuvir” și „Emorivir” – preparate cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor preliminare, medicamentele au fost procurate din Bangladesh și urmau să fie comercializate ilegal în Republica Moldova.

Medicamentele au fost confiscate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, anunță Serviciul Vamal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău