Un bărbat din Cecenia, reținut la Moscova după atacul de la Crocus, a murit într-o secție de poliție

  • 02 Aprilie 09:00
Un bărbat din Cecenia, reținut la Moscova după atacul de la Crocus, a murit într-o secție de poliție

Un bărbat din Cecenia, reținut la Moscova după atacul de la Crocus, a murit într-o secție de poliție. El a murit la câteva ore după reținere, pe 22 martie – în ziua atacului terorist. Bărbatul ar fi fost torturat până la moarte, potrivit datelor unei mișcări de opoziție din Cecenia. În timpul interogatoriului, forțele i-ar fi rupt coastele iar pe corpul acestuia ar fi rămas semne de sufocare și vânătăi. Mama bărbatului a spus că fiul ei nu putea fi implicat în atacul de la Crocus.

Ashab Uspanov a fost reținut la Moscova după atacul de la Crocus. El a murit la câteva ore după arestarea sa – în secția de poliție. Informația a fost comunicată de către mama bărbatului. 

Mișcarea de opoziție cecenă 1ADAT a fost prima care a raportat despre moartea lui Ashab Uspanov, menționând că bărbatul a fost torturat până la moarte. Potrivit datelor SPARK, Uspanov a murit pe 22 martie, adică în ziua atacului terorist. 

Mama lui Ashab Uspanov a spus că fiul ei, înainte de a fi reținut, se îndrepta spre munca soției sale. După ce a fost reținut, el și-a sunat soția și i-a spus cele întâmplate. Mai târziu, bărbatul ar fi sunat din nou apropiaților și le-ar fi cerut să-l ia din secția de poliție. Ashab Uspanov ar fi spus că a fost nepoliticos cu forțele de securitate. 

Soția acestuia a ajuns la secția de poliție două ore mai târziu. Forțele de securitate i-au spus că „soțul ei nu mai este”. „Cum nu, am vorbit cu el recent la telefon”, a reacționat femeia. Atunci polițistul i-a răspuns: „Ai vorbit, dar de acum nu vei face”.

Bărbatul a fost înmormântat în Cecenia. Mama acestuia a spus că fiul ei nu putea fi implicat în atacul de la Crocus.

Potrivit datelor SPARK, în momentul reținerii, Uspanov a fost atacat de mascați. Cei din urmă s-au dovedit a fi ofițeri de la Moscova. În timpul interogatoriului, forțele i-au rupt coastele și coloana vertebrală. Potrivit sursei, pe corpul bărbatului au rămas semne de sufocare și vânătăi. 

Uspanov era antreprenor individual în domeniul construcțiilor. Potrivit mamei sale, bărbatul avea o echipă de oameni-muncitori. Potrivit datelor SPARK-Interfax, activitatea bărbatului a fost lichidată din cauza morții lui Uspanov pe 22 martie, scrie News Maker

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău