Polițiștii au depistat peste 100.000 de dolari americani falși la un bărbat din Bălți

  • 10 Ianuarie 13:20
Polițiștii au depistat peste 100.000 de dolari americani falși la un bărbat din Bălți

Ofițerii Direcției „Centru” ai Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu procurorii PCCOCS, au reținut un bărbat din Bălți, după ce acesta a pus în circulație dolari americani falși, în decembrie 2022-ianuarie 2023, din cei 130.000 USD falși introduși în țară din Turcia, anunță Procuratura Generală.

Urmare a perchezițiilor, oamenii legii au ridicat de la bănuit 117.000 USD falși, spre anexare la dosarul penal în calitate de corp delict. Bănuitul cu vârsta de 47 de ani a fost reținut luni la Sângerei, la solicitarea procurorilor PCCOCS și ofițerilor de investigație. Reținerea a avut loc după ce acesta a fost oprit din călătoria sa dinspre Bălți spre Chișinău, unde urma să efectueze cumpărături cu banii falsificați.

Potrivit datelor preliminare, banii falși ar fi fost aduși de bănuit în Moldova din Turcia, în decembrie 2022. Aceștia ar fi fost preluați de către bănuit de la liderul grupului infracțional care  i-a încredințat în statul străin, în scopul punerii lor în circulație. În noiembrie anul trecut, liderul fusese reținut de autoritățile din Bulgaria, la frontiera turcă, când încercase să introducă în acel stat 70.000 USD falși, camuflați în podeaua vehiculului. De asemenea, autoritățile de investigație cunosc despre implicarea altor membri ai grupului infracțional, care urmează să fie identificați și cercetați penal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,57 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău