Un barbat din Australia a fost atacat de un rechin de care s-a salvat, lovindu-l cu planșa

  • 07 Noiembrie 2018 09:59
Un barbat din Australia a fost atacat de un rechin de care s-a salvat, lovindu-l cu planșa

Un bărbat din Australia și-a folosit miercuri planșa de surf pentru a se lupta cu un rechin care l-a atacat și rănit în apele din largul Ballina, de pe coasta de est a Australiei, la două zile după ce un înotător și-a pierdut viața în urma unui eveniment similar, relatează AFP și DPA citând informații de la autoritățile locale, transmite Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani se pregătea să facă surf în zona plajei Shelly Beach, situată la 750 kilometri nord de Sydney, când a fost mușcat de piciorul stâng de un rechin, a indicat poliția din statul Noul Wales de Sud.

Rechinul ''l-a mușcat de gambă, iar bărbatul a căzut în apă. El și-a folosit planșa pentru a respinge rechinul'', a explicat primarul din Ballina, David Wright, la postul de radio 2GB.

''El a reușit să ajungă pe mal, și-a bandajat rana și a condus până la spital... Starea sa este stabilă, însă e foarte norocos'', a mai spus Wright.

Primarul a precizat pentru DPA că bărbatul, care a fost internat la spitalul Lismore din apropiere, prezenta o rană de 20 de centimetri lungime, care nu îi pune însă viața în pericol.

Wright a adăugat că rechinul avea, probabil, un metru și jumătate lungime.

Accesul în zona Shelly Beach și pe plajele din apropiere a fost restricționat timp de 24 de ore, iar autoritățile încearcă să afle, cu ajutorul skijet-urilor și a unei drone, ce specie de rechin se află la originea atacului.

Incidentul vine la doar zile după decesul de luni al unui înotător care a fost rănit în zona Cid Harbour din largul coastei nord-estice a Australiei, în apropiere de capătul sudic al Marii Bariere de Corali. Atacul a avut loc în timp ce bărbatul de 33 de ani înota luni seară, împreună cu mai mulți prieteni, în apropierea unei ambarcațiuni private din regiunea Whitsundays Island. Locul incidentului se află în vecinătatea zonei în care doi turiști, o femeie de 46 de ani și un copil de 12 ani, au fost atacați de rechini și au suferit răni grave în două incidente separate, petrecute într-un interval de 24 de ore, în luna septembrie. Ulterior, autoritățile au demarat o operațiune în care au fost capturați și uciși șase rechini.

Incidentele recente au reaprins dezbaterile privind cea mai bună modalitate pentru evitarea interacțiunilor dintre rechini și iubitorii de sporturi nautice.

După atacul de luni, un politician local a solicitat guvernului statului Queensland să instaleze bariere împotriva rechinilor în jurul Cid Harbour, așa cum se procedează în alte sute de locuri de-a lungul coastei estice.

Numeroși biologi marini sunt împotriva uciderii rechinilor. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău