Un bărbat cu un cuțit și o macetă, arestat de Poliția Capitoliului

  • 28 Decembrie 2023 11:55
Un bărbat cu un cuțit și o macetă, arestat de Poliția Capitoliului

Poliția a arestat marți după-amiază, în partea de est a clădirii Capitoliului SUA, din Washington D.C., un bărbat care avea asupra lui o macetă și un cuțit, dar nu există dovezi că individul ar fi vizat vreun membru al Congresului, relatează joi dpa, citată de Agerpres.

Un ofițer l-a observat pe bărbat, identificat drept Jose Leonardo Marquez, în vârstă de 23 de ani, fără domiciliu stabil, dând ture și apoi așezându-se pe o bordură în jurul orei locale 16:15 (21:15 GMT), a declarat Poliția Capitoliului într-un comunicat de presă.

Ofițerul a vorbit cu Marquez și a observat că acesta avea o cărămidă în buzunar, pe care bărbatul a pus-o deoparte la cererea ofițerului, potrivit sursei citate.

Bărbatul a scos și un cuțit și l-a așezat pe bordură, iar ofițerul a cerut întăriri și a preluat cuțitul în siguranță, a relatat poliția.

Ofițerul a observat apoi mânerul unei macete ieșind de sub hainele lui Marquez. Ofițerul și-a scos arma din dotare și i-a ordonat bărbatului să ridice mâinile.

Marquez s-a conformat și ofițerii au reușit să-i ia maceta fără incidente și l-au arestat.

Bărbatul a fost acuzat de posesie de armă periculoasă și posesie de armă interzisă.

Poliția Capitoliului a anunțat că va continua să investigheze, dar că deocamdată nu știe de ce se afla Marquez la Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău