Un bărbat care și-a însușit 1,5 kg de aur și a vândut un apartament străin și-a aflat pedeapsa

  • 05 Decembrie 2023 12:57
Un bărbat care și-a însușit 1,5 kg de aur și a vândut un apartament străin și-a aflat pedeapsa

Un bărbat de 39 de ani a fost condamnat la 18 ani și 6 luni de închisoare după ce a pus la cale mai multe escrocherii, prejudiciind peste 50 de persoane cu mai mult de 2 milioane de lei. Bărbatul și-a însușit 1,5 kilograme de aur, dar și a vândut un apartament care nu-i aparținea. Inculpatul a fost dat în urmărire după ce nu s-a prezentat în ședințele de judecată, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada anilor 2018-2021, inculpatul, sub pretextul confecționării articolelor din aur, a însușit de la mai multe victime bijuterii din aur și mijloace financiare. Astfel, bărbatul a dobândit articole din aur cu greutatea totală de 1 532,45 grame. La fel, și-a însușit peste 729 de mii de lei.

Tot el, în anul 2018, când i-a fost încredințată înregistrarea unui imobil pe numele unei femei, a abuzat de încrederea ei și a înstrăinat apartamentul situat în sectorul Buiucani al capitalei. Daunele materiale provocate victimei sunt estimate la aproape jumătate de milion de lei.

Procurorii mai anunță că în anul 2021, sub pretextul deținerii unei procuri ce i-ar fi conferit dreptul de înstrăinare a unui apartament din orașul Durlești, a obținut de la o victimă 3000 de euro. Banii erau luați în calitate de plată în avans pentru a asigura vânzarea bunului imobil.

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 18 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. De asemenea, a fost privat de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare și a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen 5 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău