Un bărbat a fost reținut după ce a lăsat un medic și un contabil fără 2,5 milioane de lei

  • 22 Februarie 2023 09:35
Un bărbat a fost reținut după ce a lăsat un medic și un contabil fără 2,5 milioane de lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au reținut un bărbat care-n vara și toamna lui 2022 a lăsat fără 2,5 milioane lei un contabil-șef și medic-șef, pe care i-a invitat să investească bani prin intermediul unei platforme pe internet, se arată în comunicatul Procuraturii Generale a R. Moldova.

Bărbatul reținut este din Chișinău și are 36 de ani, iar anterior își ispășise pedeapsa pentru o altă escrocherie, cu suspendarea executării pedepsei. Acesta a fost contactat de victime – o femeie de 60 de ani și un bărbat de 65 de ani – în baza publicității primite pe o rețea de socializare și pe poșta electronică.

Astfel, bănuitul i-a asigurat că dacă vor investi bani în cumpărarea acțiunilor unor companii cu renume mondial, care momentan ar fi avut o valoare redusă, ulterior le-ar fi putut vinde la un preț mult mai mare, ceea ce le-ar fi generat venituri fabuloase. Mai mult, bărbatul i-a și „ajutat” de la distanță, prin aplicație dedicată, să-și creeze cont pe „platforma de investiții” în cauză.

Aceștia au fost de acord și au investit banii personali, dar și sume împrumutate, însă fără ca să semneze vreun document în acest sens. După trei luni, însă, aceștia au realizat că au devenit victime ale unei scheme infracționale și au întrerupt investițiile, pentru ca ulterior să-l denunțe autorităților.

După reținerea acestuia cu sprijinul angajaților „Fulger,” procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut plasarea în arest a învinuitului, care continuă să beneficieze de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În ceea ce privește complicii acestuia, investigațiile sunt în desfășurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău