Un avocat care are statut de învinuit s-a baricadat în biroul unui alt apărător și refuză să se supună cerințelor legale ale organelor de drept

  • 12 Iunie 2023 18:37
Un avocat care are statut de învinuit s-a baricadat în biroul unui alt apărător și refuză să se supună cerințelor legale ale organelor de drept

Un avocat din Chișinău care are statut de învinuit într-un dosar, s-a baricadat în biroul unui alt apărător și refuză să se supună cerințelor legale ale organelor de drept.

Procurorii susțin că avocatul învinuit se eschivează și refuză să se supună cerințelor legale ale organelor de drept. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală într-o cauză penală aflată în gestiunea Centrului Național Anticorupție, în care sunt investigate acțiunile avocatului pe faptul depunerii unui denunț și declarații false. Urmărirea penală, a fost începută la data de 22 noiembrie 2021, în baza art. 311 alin.(2) lit.c) și art.312 alin.(1) Cod penal, scrie Bizlaw.md.

În data de 15 februarie 2022, avocatul a fost pus sub învinuire în lipsă și, din acea dată acesta fiind citat legal și dispusă aducerea silită, a refuză să se prezinte la Procuratura Anticorupție, pentru înaintarea acuzării.

Astfel, până la moment, a fost dispusă aducerea silită de 12 ori a învinuitului pentru înaintarea acuzării, însă din motivul refuzului acestuia de a se prezenta, în special de a ieși din domiciliu, învinuitului nu i-a fost înaintată acuzarea. Mai mult, ca urmare a eschivării învinuitului de la urmărirea penală, de la Consiliul Uniunii Avocaților, a fost solicitată de șase ori, darea acordului pentru reținerea, percheziția și arestarea acestuia, însă de fiecare dată, Consiliul Uniunii Avocaților, a respins toate demersurile procurorului.

Ca urmare a eschivării, în data de 31 mai 2022, învinuitul a fost anunțat în căutare.

La moment, existând în privința învinuitului o ordonanță de aducere silită în vigoare și neexecutată, de către Centrul Național Anticorupție și organul de poliție, învinuitul a fost localizat, iar după aducerea la cunoștință a ordonanței de aducere silită, acesta a intrat în biroul unui avocat din mun. Chișinău, unde refuză să se supună cerințelor legale ale organelor de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău