Un avocat a disimulat mita în onorariu. Comisia pentru etică și disciplină îl lasă fără licență

  • 18 Mai 2023 09:56
Un avocat a disimulat mita în onorariu. Comisia pentru etică și disciplină îl lasă fără licență

Un avocat rămâne fără licență după ce o decizie în acest sens a Comisiei pentru etică și disciplină a Uniunii Avocaților (UAM) a fost publicată în 13 mai.

Potrivit materialelor cauzei, în noiembrie 2022, în privința apărătorului a fost pronunțată o sentință rpin care acesta a fost sancționat cu 150 mii de lei și privat de dreptul de a ocupa activitatea de avocat timp de ani. Pedeapsa, stabilită prin cumul, a fost aplicată pentru trafic de influență și falsul în documente contabile. Potrivit materialelor cauzei, apărătorul a disimulat mita pretinsă în ”onorariu” pentru acordarea asistenței juridice, scrie Bizlaw.md.

Comisia pentru etică și disciplină a Uniuniia intentat procedura disciplinară în privința apărătorului în ianuarie 2023, după comunicare sentinței. În cadrul procedurii, apărătorul a depus o referință în care a menționat că a solicitat UAM suspendarea activității. La fel, acesta a comunicat că dosarul pe numele său ar fi fost unul prefabricat.

În cadrul procedurii intentate, Comisia a decis retragerea licenței avocatului, acest lucru urmând a fi realizat de Ministerul Justiției. Până la emiterea Ordinului de către minister, activitatea apărătorului a fost suspendată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău