Un avion s-a prăbușit în România, la Buzău. Doi morți în accident

  • 15 Mai 2019 17:20
Un avion s-a prăbușit în România, la Buzău. Doi morți în accident

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău din România, în apropiere de orașul Nehoiu. Accidentul aviatic a fost anunțat la 112. Potrivit primelor informații, venite de la autoritățile care au ajuns la fața locului, pilotul și o a doua persoană aflată la bordul aparatului de zbor și-au pierdut viața în urma impactului. Cauza tragediei urmează să fie stabilită, dar e posibil ca vremea să fi fost un factor important.

Cauza prăbușirii ar putea fi vremea nefavorabilă, spune Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău. „Vremea a fost foarte rea încă din cursul nopții trecute. Deci în zonă a plouat non stop,” a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Buzău.

„În acest moment au fost găsite două victime decedate lângă epava acestui aparat de zbor de mici dimensiuni. În jurul orelor 15.35, la dispeceratul 112 s-a primit un apel de urgență de la un localnic care semnala posibilitatea ca acest avion să fi căzut într-o zonă greu accesibilă din apropierea orașului Nehoiu. La fața locului au plecat imediat numeroase echipe ale pompierilor, ambulanței, jandarmeriei, poliției, ajutați de localnici coordonați de primarul orașului Nehoiu. Nu s-a raportat niciun survol în zona respectivă, am contactat autoritățile aeronautice și nu era vorba de niciun zbor oficial în zonă,” a precizat Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău.

Avionul s-a prăbușit în zona satului Valea Nehoiului, care aparține de orașul Nehoiu din România, accidentul având loc într-o zonă greu accesibilă. Avionul implicat în accidentul aviatic este un model de aparat de zbor relativ nou, produs în Italia.

Condițiile meteo au fost nefavorabile în zona de nord a județului Buzău începând de marți seara, cu vânt și precipitații. 

Alerta a fost dată după ce un localnic din zona Nehoiu a sunat la 112 în jurul orei 15.30 și a anunțat că a văzut un avion de mici dimensiuni prăbușindu-se într-o zonă greu accesibilă din localitate.

”În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi cazut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiașu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis, miercuri, IGSU. 

Sursa citată a precizat că la nivelul judetului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițisti pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare.

De asemenea, s-a luat legatura la unitatea de aviație din județul Buzău și la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă. 

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău