Un avion plin cu pasageri a luat foc după prăbușire în Mexic, dar nimeni nu a decedat

  • 01 August 2018 09:25
Un avion plin cu pasageri a luat foc după prăbușire în Mexic, dar nimeni nu a decedat

Cel puțin 85 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri s-a prăbușit marți, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul General Guadalupe Victoria Durango, au anunțat autoritățile, precizând că nu s-au înregistrate decese, informează cotidianul The Independent, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Ministerul Transporturilor din Mexic a comunicat că aeronava s-a prăbușit marți, în jurul ori locale 16.00, la aproximativ 10 kilometri depărtate de aeroportul internațional General Guadalupe Victoria din Durango.

Gerardo Ruiz Eparza, ministrul mexican al Transporturilor, a declarat că la bordul aeronavei se aflau 97 de pasageri și patru membri ai echipajului, adăugând că "avionul s-a prăbușit la decolare".

Grupo Aeroportuario, care administrează aeroportul, a transmis că se crede că accidentul a fost cauzat de condițiile meteorologice nefavorabile, relatează postul NBC News.

Jose Aispuro, guvernatorul statului Durango, a declarat că autoritățile au confirmat supraviețuirea tuturor persoanelor aflate la bordul aeronavei prăbușite, relatează agenția The Associated Press.

Guvernatorul a precizat că 49 de persoane au fost spitalizate, și doar pilotul și o altă persoană au suferit răni grave, însă sunt într-o stare stabilă.

Oficialul a mai adăugat că 103 persoane se aflau la bordul aeronavei, spunând că doi pasageri minori nu au fost incluși în numărătoarea precedentă.

Alejandro Cardoza, un purtător de cuvânt al agenției locale de protecție civilă, a declarat că avionul a aterizat forțat la aproximativ 10 kilometri de aeroport.

Aeronava a luat foc după prăbușire, însă majoritatea persoanelor aflate la bord au reușit să iasă din avionul avariat prin propriile forțe, potrivit oficialilor mexicani.

Aeronava, un aparat de tip Embraer 190 cu o capacitate maximă de 100 de pasageri, decolase de la Durango și se îndrepta spre Ciudad de Mexico, a anunțat compania aeriană Aeroméxico.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău