Un avion militar rus a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud. Armata a tras focuri de avertisment

  • 23 Iulie 2019 09:30
Un avion militar rus a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud.  Armata a tras focuri de avertisment

Un avion militar rus a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud, ceea ce a determinat forțele aeriene sud-coreene să tragă mai multe focuri de avertisment, a anunțat marți Ministerul Apărării de la Seul, transmit agențiile de presă Yonhap și dpa.

Avionul rus a intrat în spațiul aerian sud-coreean în apropierea insulei Dokdo, din vecinătatea coastei de est a Coreei de Sud.

Avionul a părăsit zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene (KADIZ) în jurul orei locale 09:15 (00:15 GMT), după ce a zburat aproximativ trei minute în spațiul aerian al Coreei de Sud.

Ulterior, în jurul orei locale 09:33 (00:33 GMT), același avion rus a intrat din nou în spațiul sud-coreean, unde a zburat aproximativ patru minute.

Este pentru prima dată când un avion militar rus violează spațiul aerian sud-coreean, deși Rusia a încălcat ocazional zona de identificare KADIZ. La 20 iunie, două avioane militare ruse au intrat în KADIZ, zburând în această zonă timp de 30 de minute.

Zona de identificare este o zonă declarată de un stat pentru identificarea și localizarea timpurii a unor avioane străine care se apropie de spațiul aerian teritorial, scopul fiind de a preveni infiltrarea aparatelor de zbor străine și ciocnirile accidentale.

Ministerul Apărării din Rusia a negat acuzațiile și a trasmis că aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău