Un avion de luptă al Rusiei a lovit o dronă Reaper a SUA deasupra Mării Negre

  • 14 Martie 20:19
Un avion de luptă al Rusiei a lovit o dronă Reaper a SUA deasupra Mării Negre

Un „incident” în care a fost implicată o dronă Reaper de fabricație americană a avut loc deasupra Mării Negre. Potrivit forțelor armate americane din Europa, drona a fost lovită de un avion rusesc Su-27.

Avioanele de luptă Su-27 au aruncat combustibil în fața dronei, apoi unul dintre ele s-a ciocnit cu MQ-9 Reaper care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea dronei, a precizat USEUCOM într-un comunicat, potrivit Digi24.

„Una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea dronei MQ-9. De câteva ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața dronei într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională.

Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”, se arată în comunicat. Incidentul a fost aproape să ducă și la prăbușirea avionului rusesc.

Forțele militare americane din Europa mai spun că drona desfășura o operațiune de rutină în spațiul aerian internațional când cele două avioane rusești au încercat să o intercepteze.

„Aeronavele SUA și aliate vor continua să opereze în spațiul aerian internațional și facem apel la ruși să se comporte profesional și în parametri de siguranță”, a spus generalul James B. Hecker, comandantul forțelor SUA din Europa și Africa.

Acest incident face parte dintr-un „tipar de acțiuni periculoase ale piloților ruși” care interacționează cu aeronavele americane și aliate în spațiul aerian internațional, inclusiv deasupra Mării Negre.

„Aceste acțiuni agresive ale echipajului rusesc sunt periculoase și ar putea duce la la escaladare neintenționată”, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
4,24
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:9,26 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
8
Sat
12
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău