Un avion cu alimente și medicamente, trimise de Statele Unite a aterizat pe o insulă, aproape de Venezuela

  • 22 Februarie 2019 09:50
Un avion cu alimente și medicamente, trimise de Statele Unite a aterizat pe o insulă, aproape de Venezuela

Un avion transportând alimente și medicamente, trimise de Statele Unite și destinate Venezuelei, a aterizat marți pe insula olandeză Curaçao, potrivit unor corespondenți ai agenției France Presse aflați la fața locului.

Avionul, plecat de la Miami, a aterizat în cursul după-amiezii pe aeroportul din Curaçao, salutat de mai mulți venezueleni prezenți pe insulă și care au intonat imnul național, au constatat jurnaliștii de la AFP.

Potrivit lui Miguel Rodriguez, care va încerca să organizeze transportul acestui ajutor cu vaporul în Venezuela, încărcătura, trimisă de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), conține 50 de tone de alimente și medicamente.

Rodriguez a declarat pentru AFP că un vas este pregătit pentru a transporta ajutorul până în Venezuela, al cărei țărm se află la 65 de kilometri de insula caraibiană. Transferul mărfurilor este prevăzut pentru sâmbătă, a adăugat el, precizând că așteaptă încă autorizația guvernului local pentru a pleca spre Venezuela.

"Sperăm că asta se va rezolva în orele care urmează", a declarat el.

Mai multe tone de ajutor umanitar sunt deja depozitate de la 7 februarie în orașul columbian Cucuta, de la frontiera cu Venezuela. Un alt centru de depozitare a fost instalat în nordul Braziliei.

Opozantul venezuelan Juan Guaido a promis că ajutorul umanitar va intra sâmbătă în țară, în pofida refuzului categoric al președintelui Nicolas Maduro care vede în acesta un pretext pentru o intervenție militară americană.

Joi, șeful statului venezuelan a anunțat închiderea frontierei terestre cu Brazilia și a amenințat că o va închide și pe cea cu Columbia.

Legăturile maritime și aeriene cu Insula Curaçao sunt, de asemenea, suspendate.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău