Un atac israelian a lovit o școală din Gaza. Cel puțin 16 persoane au murit

  • 07 Iulie 12:25
Un atac israelian a lovit o școală din Gaza. Cel puțin 16 persoane au murit

Cel puțin 16 oameni, majoritatea femei și copii, au fost uciși într-un atac al armatei israeliene asupra unei școli din centrul Fâșiei Gaza. Situația continuă să fie dramatică și în celelalte zone ale Fâșiei, unde populația se luptă cu foametea și lipsa medicamentelor, transmite euronews.ro.

Israelienii au lovit o școală din Gaza

Potrivit sursei citate, armata israeliană a bombardat o școală care adăpostea refugiați în centrul Fâșiei Gaza. Ambulanțele abia au făcut față, transportând răniții la spitalul al-Aqsa, singura unitate medicală funcțională din regiune. Printre morți se numără și doi copii, au transmis autoritățile palestiniene.

Situația continuă să fie dramatică și în tabăra de refugiați de la Jabaliya, din nordul Fâșiei Gaza, unde oamenii se confruntă cu lipsa de alimente și medicamente.

Localnic din Gaza: "Situația este tragică din toate punctele de vedere. Acum s-a întors foametea. Este același scenariu. Căutăm hrană la piață, după cum vedeți nu există așa ceva. Majoritatea mărfurilor sunt condimente și conserve sau făină. Prețurile sunt excesiv de mari, dincolo de posibilitățile oamenilor, mai ales la conservele de carne. Oamenii nu au nicio sursă de venit."

Localnic din Gaza: "Pacienții cardiaci au murit. La fel cei cu insuficiență renală sau bolnavii de cancer. Bătrânii au murit. Cei tineri nu pot merge, copiii mor de foame. Până când? Au trecut nouă luni și noi suferim. Nimănui nu-i pasă de noi. Până când?"

Peste 38.000 de oameni au fost uciși de la declanșarea războiului din Fâșia Gaza, potrivit autorităților palestiniene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
17
Mon
15
Tue
15
Wed
17
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău