Un ASTEROID din metal de 130.000 de ori mai valoros decât toată economia mondială poate fi exploatat cu tehnologiile actuale

  • 06 Iunie 2017 09:33
Un ASTEROID din metal de 130.000 de ori mai valoros decât toată economia mondială poate fi exploatat cu tehnologiile actuale Sursa: Arizona State University

Misiunea NASA de a vizita asteroidul ”16 Psyched” a fost grăbită și se va întâmpla în 2026. Deocamdată, agenția doar va analiza asteroidul și nu va extrage resurse din asteroidul care valorează 10.000 de cvadrilioane de dolari americani.

Asteroidul este alcătuit în cea mai mare parte din fier și nichel. Dacă omenirea reușește cumva să-l aducă întreg pe Pământ, cu ajutorul unei prăbușiri controlate, nu s-ar izbi de planetă, dar cu siguranță s-ar izbi de economia globală, notează Descoperă.

Având în vedere că economia globală este de (doar) 78 de trilioane de dolari, o astfel de „injecție” ar duce la prăbușirea acesteia, scrie Futurism.

Din fericire, în această misiune, NASA nu și-a propus să extragă minerale, dar misiunea poate reprezenta un prim pas către mineritul spațial, așa cum este imaginat în viitor. De asemenea, anul trecut, un fost cercetător NASA a prezentat un raport în care a declarat că mineritul spațial este posibil cu tehnologiile actuale și că va fi o realitate în deceniile următoare. Luxemburg a stabilit deja un fond pentru minerit spațial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău