Un artist rus a incendiat sediul unei bănci din Franța

  • 16 Octombrie 2017 22:46
Un artist rus a incendiat sediul unei bănci din Franța

Artistul și activistul rus Piotr Pavlenski a fost reținut împreună cu partenera sa, după ce luni dimineață a dat foc fațadei sucursalei Banque de France la Paris, relatează News.ro. El a devenit cunoscut după ce a incedniat porțile fostului sediu al KGB (actualmente FSB) la Moscova.

La ora 4 dimineața, pompierii din Paris au intervenit în Piața Bastille pentru „un foc de gunoi în aer liber de origine criminală, care a blocat intrarea în Banque de France”, a explicat un purtător de cuvânt. 

Potrivit imaginilor transmise pe rețelele de socializare, artistul, îmbrăcat în negru, a incendiat zidul sucursalei și a rămas în fața ușii.

Artistul contestatar a fost reținut împreună cu partenera sa, Oksana Chaligiun. Ei au fost plasați în arest pentru „distrugere prin incendiu”.

„Clădirea a rămas securizată. Sucursala nu va fi deschisă până la noi ordine”, a declarat un purtător de cuvânt al Banque de France.

Piotr Pavlenski, care a sfidat în mod regulat Kremlinul și care afirmă că este amenințat de 10 ani în țara sa din cauză unor false acuzații de agresiune sexuală, a obținut în luna mai, împreună cu partenera sa, azil politic în Franța.

În vârstă de 33 de ani, el a devenit celebru după ce a incendiat intrarea în sediul fostului KGB și după ce și-a prins scrotul cu cuie în pavaj, în Piața Roșie. El și-a cusut buzele în semn de susținere pentru Pussy Riot, un grup de tinere condamnate la doi ani pentru „profanarea” catedralei Hristos-Mântuitorul din Moscova în cursul unei „rugăciuni punk” care îl critica deschis pe președintele Vladimir Putin. 

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău