Un apropiat al lui Putin va construi podul care leagă Rusia de Crimeea

  • 30 Ianuarie 2015 14:33
Un apropiat al lui Putin va construi podul care leagă Rusia de Crimeea

Guvernul rus a anunțat vineri că a încredințat construcția podului care leagă Rusia de Crimeea, peninsulă anexată de Moscova, societății miliardarului Arkadi Rotenberg, partenerul de judo al președintelui Vladimir Putin, informează Agerpres.

Potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului, Stroigazmontaj va trebui să finalizeze podul rutier și feroviar până în decembrie 2018. Valoarea construcției este estimată la 228,3 miliarde de ruble (2,9 miliarde de euro).

Traversarea strâmtorii Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov, este singurul mod, în afară de avion, de a ajunge în peninsula Crimeea din Rusia fără a trece prin Ucraina. Legătura este în prezent asigurată de un bac.

Arkadi Rotenberg, 63 de ani, figurează împreună cu fratele său Boris printre personalitățile ruse apropiate puterii care sunt supuse sancțiunilor adoptate de SUA și UE împotriva Rusiei. Trezoreria SUA a afirmat în luna martie anul trecut că cei doi frați 'au câștigat miliarde de dolari din contracte pentru Gazprom sau pentru Jocurile Olimpice de Iarnă atribuite de Putin'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău