Un antreprenor ce achita salariile „în plic” a ajuns în vizorul inspectorilor fiscali 

  • 24 August 2017 14:14
Un antreprenor ce achita salariile „în plic” a ajuns în vizorul inspectorilor fiscali 

Un agent economic specializat în alimentația publică a fost depistat cu abateri majore de către inspectorii Serviciului Fiscal de Stat. Astfel, pe lângă încălcările legate de disciplina utilizării mașinii de casă și control, s-a constat că din cei 62 de angajați – circa 40 dintre ei primeau salariu „în plic”, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al SFS.

Neregulile au fost constatate în urma a 21 de controale inopinate, efectuate concomitent la cele 21 de subdiviziuni ale antreprenorului. Totodată, inspectorii au constatat că încasările bănești în numerar se efectuau fără utilizarea mașinii de casă și de control sau fiind utilizată o mașină de casă defectată. Printre abateri se numără și neasigurarea bilanțului numerarului în mașina de casă și de control care constă în formarea excedentului de numerar nejustificat documentar.

Totodată, în cadrul acțiunilor de specialitate, angajații SFS au acumulat explicații de la personalul agentului economic cu referire la regimul de lucru, modalitatea de salarizare, salariul primit. Cele expuse, fiind contrapuse cu datele din evidența contabilă, s-au soldat cu constatarea de divergențe la circa 40 de angajați, fapt ce demonstrează achitarea salariului „în plic”.

Verificările continuă, iar pe lângă faptul că agentului economic îi vor fi recalculate obligații fiscale aferente plăților salariale, acesta va achita și amenzi pentru abaterile fiscale depistate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău