Un angajat al Inspectoratului de Poliție Botanica, reținut pentru corupere pasivă

  • 08 Decembrie 2020 16:05
Un angajat al Inspectoratului de Poliție Botanica, reținut pentru corupere pasivă

Acțiunile pretins ilegale ale funcționarilor Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a Inspectoratului General de Poliție al MAI, au fost cercetate de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA al MAI), în colaborare cu procurorii Procuraturii Anticorupție. În rezultat, un angajat a fost reținut pentru 72 de ore.

Funcționarii au pretins 400 de euro pentru a mușamaliza un proces penal. În cadrul cauzei penale, au fost efectuate percheziții la domiciliile bănuiților, în rezultatul cărora au fost identificate mijloacele financiare recepționate sub controlul grupului de urmărire penală.

În repercusiune, un funcționar vizat a fost reținut pentru 72 de ore. Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituționale, pentru a combate flagelul ilegalităților. Totodată, SPIA îndeamnă cetățenii și funcționarii publici să evite participarea la infracțiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicați în acțiuni de corupție, să apeleze linia specializată anticorupție 1520.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău