Un an de închisoare pentru o femeie din China care a ascuns că are simptomele coronavirusului

  • 27 Ianuarie 2021 11:59
Un an de închisoare pentru o femeie din China care a ascuns că are simptomele coronavirusului

Un tribunal chinez a condamnat la un an de închisoare o femeie care și-a ascuns simptomele coronavirusului înainte de a se îmbarca la bordul unui avion, a informat miercuri presa de stat, citată de Agerpres.

Femeia în vârstă de 37 de ani a luat medicamente pentru a-și scădea febra înainte de a se urca într-un avion din Statele Unite către China în martie anul trecut, a relatat Global Times, citat de DPA.

Ea a dezvăluit că are simptome doar după aterizarea la Beijing și mai târziu a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Aproximativ 63 de contacți apropiați au trebuit atunci să intre în carantină.

Acțiunile sale au constituit o încălcare a normelor antiepidemice din China și un risc sever de răspândire a virusului, potrivit unei hotărâri a unui tribunal din Beijing din octombrie anul trecut, citată miercuri de Global Times.

Ea a fost condamnată la un an de închisoare și la un an de probă pentru infracțiunea de obstrucționare a prevenirii bolilor infecțioase.

China are unele dintre cele mai stricte restricții anticoronavirus din lume. Țara ține în mare măsură pandemia sub control de la începutul verii anului trecut.

Miercuri, 75 de noi cazuri de infecție au fost raportate în toată China.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău