Un american și un rus au reușit să doboare 2 recorduri

  • 01 Februarie 2015 10:37

Americanul Troy Bradley, 50 de ani și rusul Leonid Tiuhțaev, 58 de ani, au traversat oceanul Pacific în balon, din Japonia până în Mexic, reușind să doboare două recorduri: cel mai lung zbor cu un balon și cea mai lungă distanță străbătută în balon.Cei doi temerari au pornit în această aventură duminică, din Japonia. Ei au doborât încă de joi…

Americanul Troy Bradley, 50 de ani și rusul Leonid Tiuhțaev, 58 de ani, au traversat oceanul Pacific în balon, din Japonia până în Mexic, reușind să doboare două recorduri: cel mai lung zbor cu un balon și cea mai lungă distanță străbătută în balon.

Cei doi temerari au pornit în această aventură duminică, din Japonia. Ei au doborât încă de joi recordul de distanță, zburând peste 8.465 de kilometri în balon, iar până vineri după-amiaza, au petrecut peste 143 de ore în aer, în nacela balonului lor, 'Two Eagles'.

Recordul existent de distanță, ce datează din 1981, a fost stabilit tot în urma unei traversări a Pacificului și este de 8.383 km. Recordul de timp petrecut în nacela unui balon este de 137 de ore și a fost stabilit în 1978 de o echipă ce a traversat Atlanticul.

'Misiunea s-a desfășurat incredibil de bine până în prezent. Avem condiții excelente de zbor', declara Troy Bradley într-o convorbire telefonică prin satelit. Cei doi aterizează sâmbătă dimineață, la Baja California, Mexic.

Balonul 'Two Eagles' conține un volum de 10.000 de metri cubi de heliu și are o autonomie de zbor de 10 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău