Un al doilea mare oraș european anulează festivitățile de Anul Nou din cauza „panoramei sumbre” a pandemiei

  • 16 Noiembrie 2021 12:32
Un al doilea mare oraș european anulează festivitățile de Anul Nou din cauza „panoramei sumbre” a pandemiei

Municipalitatea din Amsterdam a anulat toate festivitățile de Anul Nou organizate de primărie, inclusiv numărătoarea inversă și focurile de artificii, ca urmare a „panoramei sumbre” provocate de rata ridicată a cazurilor zilnice de infectare și a spitalizărilor asociate COVID-19, relatează NL Times și Agerpres.

„Ca urmare a creșterii numărului de contagieri, a internărilor în spitale și a restricțiilor adiționale, panorama este sumbră. Având în vedere că nu se știe cum va evolua situația și că investițiilor ce trebuie făcute pentru aceste spectacole sunt substanțiale, nu este responsabil să continuăm pregătirile în acest sens”, notează Primăria.

Numărul cazurilor de infectare din Țările de Jos a crescut vertiginos după ce guvernul olandez a decis să pună capăt distanțării fizice la sfârșitul lunii septembrie, în schimbul utilizării certificatului verde.

Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM) din Țările de Jos a informat că în ultimele 24 de ore au fost detectate 19.274 de contagieri, un nou record de la declanșarea pandemiei, în condițiile unei stagnări a ritmului vaccinării la nivel național.

Aproximativ 82,4% dintre persoanele de peste 12 ani sunt vaccinate cu schema completă, iar 85,9% au primit cel puțin o doză, deși se estimează că circa 13% din populație nu dorește să se vaccineze, din diverse motive, de la scepticism față de siguranța vaccinurilor până la aspecte religioase.

Guvernul a limitat participarea la viața socială a celor nevaccinați sau care nu au trecut prin boală, care trebuie să se supună testelor PCR pentru a avea acces în restaurante, la evenimente culturale și muzicale, în săli de sport sau piscine și alte locuri cu acces pentru public.

Totuși, această abordare nu pare să funcționeze în ceea ce privește reducerea presiunii asupra spitalelor sau a creșterii numărului de contagieri, astfel încât executivul încearcă să mizeze pe așa numita politică 2G, care presupune acordarea unui permis COVID-19 doar celor vaccinați cu schema completă, sau care au trecut prin boală.

Amsterdam este al doilea mare oraș european care anulează festivitățile de Anul Nou, după ce autoritățile din Londra au anunțat pe 12 octombrie că tradiționalul foc de artificii nu va avea loc pentru al doilea an la rând.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău