Un adolescent din Belarus, cercetat penal pentru participarea la proteste, s-a sinucis

  • 27 Mai 2021 11:08
Un adolescent din Belarus, cercetat penal pentru participarea la proteste, s-a sinucis

Centrul belarus pentru drepturile omului "Viasna" susține că un adolescent de 17 ani, Dmitri Stahovski, vizat de o anchetă penală pentru participarea la protestele din 2020, s-a sinucis aruncându-se de pe un bloc cu 16 etaje.

Înainte de a se sinucide, tânărul a postat un mesaj pe rețeaua socială VKontakte, în care a explicat că a decis să-și pună capăt zilelor pentru că este urmărit penal din cauza participării la mitinguri. Potrivit centrului "Viasna", băiatul era orfan și locuia într-un cămin. Angajații căminului respectiv au informat poliția în legătură cu participarea tânărului la acțiunile de protest, astfel că autoritățile au deschis un dosar penal împotriva acestuia. Adolescentul a fost audiat în dosarul respectiv pe 25 mai.

"Vina aparține comitetului de anchetă. Nu mai este un secret faptul că am dosar penal în temeiul articolului 293/2, pentru participarea la mitinguri. Dacă nu ar fi continuat să mă preseze moral, cred că nu aș fi recurs la un asemenea act teribil de sinucidere. Dar puterea mea se epuiza. Și, după cum puteți vedea, am eșuat" - a scris adolescentul înainte de a se sinucide.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău