Ultimul weekend din această primăvară va fi ploios, cu vreme instabilă

  • 27 Mai 2022 16:43
Ultimul weekend din această primăvară va fi ploios, cu vreme instabilă

Ploi cu descărcări electrice și temperaturi variabile anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfârșit de săptămână, care este și ultimul weekend de primăvară, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 28 mai, în toată țara va ploua, precipitațiile fiind însoțite de fulgere, izolat, averse puternice cu grindină. Termometrele vor indica ziua, până la 29 de grade Celsius, iar noaptea, între 10 și 15 grade de căldură. Vântul sudic va sufla slab la moderat, sâmbătă, în timpul descărcărilor electrice, cu intensificări de până la 15-20 m/s. Mai frig va fi în mod obișnuit în regiunea de nord, notează sursa citată.

Duminică, 29 mai, brusc se va răci, mercurul termometrelor va indica maxime diurne de 23 de grade. Noaptea se vor menține aceleași tendințe termice. Ploile vor continua, dar mai mult în sudul țării.

Vremea ploioasă va caracteriza izolat și începutul săptămânii următoare, însă ulterior, primele zile din iunie se așteaptă a fi caniculare, cu maxime de până la 34 de grade Celsius.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău