Ultimul tablou pictat înainte de moarte de Winston Churchill va fi scos la licitație la Londra

  • 24 Octombrie 2017 13:42
Ultimul tablou pictat înainte de moarte de Winston Churchill va fi scos la licitație la Londra

Tabloul în ulei, 'The Goldfish Pool at Chartwell', realizat în 1962 de fostul premier britanic Winston Churchill, va fi scos la licitație la 21 noiembrie la Londra, potrivit unui anunț al casei Sotheby's.

Potrivit Sotheby's, tabloul, care reprezintă un iaz cu carași aurii care încă există în grădina reședinței de vară a fostului premier britanic, va fi scos la licitație la categoria Artă britanică modernă și postbelică, la prețul estimativ de 80.000 de lire.

Churchill (1874-1965) a dăruit acest tablou, expus pentru prima dată publicului, agentului său de protecție, sergentul Edmund Murray, care a decis acum să-l scoată la vânzare, informează Sotheby's, într-un comunicat citat de EFE.

Casa de licitații a scos în evidență importanța acestei opere, fiind vorba de ultimul tablou pictat înainte de moarte de Winston Churchill, care în ultimii 40 de ani devenise pasionat de pictură.

Tabloul este important și pentru că este realizat la Chartwell, reședința sa îndrăgită din comitatul Kent, unde a trăit din 1922 și până la moartea sa în 1965 împreună cu soția și copiii săi, și care i-a inspirat o mare parte din lucrările sale.

Sotheby's reamintește că tablourile purtând marca Chartwell — ce pot fi vizitate în prezent de public — sunt foarte apreciate, subliniind că în 2014 a fost obținut un preț record pentru unul dintre aceste tablouri pictate în 1932, care s-a vândut cu suma de 1,8 milioane de lire.

La licitația din 21 noiembrie va figura și un tablou al lui Churchill, reprezentând un peisaj din sudul Franței, pe care fostul lider conservator i l-a dăruit lui Maud Elgie, dădaca copiilor săi în perioada 1919 — 1921. Tabloul pornește de la prețul estimativ de 150.000 de lire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău