Ultimul raport al armatei ucrainene: rușii fac eforturi pentru a-și completa echipamentele distruse în timpul luptelor

  • 03 Mai 2022 10:11
Ultimul raport al armatei ucrainene: rușii fac eforturi pentru a-și completa echipamentele distruse în timpul luptelor

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei afirmă, marți dimineață, că inamicul rus continuă să se concentreze pe stabilirea controlului deplin asupra așezărilor Rubijne și Popasna, în timp ce ia mpsuri pentru a-și completa echipamentele distruse în timpul luptelor, scrie ziare.com.

”Inamicul ia măsuri de refacere a pierderilor semnificative de echipamente din unitățile forțelor armate ale Federației Ruse care desfășoară ostilități pe teritoriul Ucrainei. Potrivit informațiilor disponibile, în orașul Boguchar, regiunea Voronej, între 27 aprilie și 2 mai 2022, au fost scoase din depozite șaptesprezece tancuri și șaizeci de BMP-1. Acestea au fost trimise în teritoriile ucrainene ocupate temporar de trupele rusești”, se arată, marți dimineață, în ultimul raport al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit sursei citate

Potrivit documentului, rușii au continuat să bombardeze, în ultimele 24 de ore, orașul Harkov și așezările din apropiere.

”În direcția Donețk, principalele eforturi ale inamicului rus continuă să se concentreze pe stabilirea controlului deplin asupra așezărilor Rubijne și Popasna și pe înaintarea în direcția așezărilor Lyman și Slovyansk. În cursul zilei precedente, unitățile de apărare aeriană ale Apărării Aeriene și ale Forțelor Terestre au lovit șapte drone Orlan-10 și o drone Forpost”, se mai arată în raport. 

Ucrainenii susțin că douăsprezece atacuri rusești au fost respinse în regiunile Donețk și Lugansk în ultimele 24 de ore.

”Șase tancuri, cinci sisteme de artilerie, douăzeci și două de unități de vehicule blindate de luptă și opt unități de vehicule inamice au fost distruse. Mișcarea de rezistență continuă să se dezvolte în mod activ în orașele și satele ocupate temporar de agresorul rus”, a mai precizat armata ucraineană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău