Ultimatum de la Silvia Radu | Un plan de fluidizare a traficului sau demisia funcționarilor de la Direcția Transport a Primăriei Chișinău

  • 13 Noiembrie 2017 14:07
Ultimatum de la Silvia Radu | Un plan de fluidizare a traficului sau demisia funcționarilor de la Direcția Transport a Primăriei Chișinău

Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut astăzi Direcției Transport a Primăriei un plan de fluidizare a traficului rutier în Chișinău. În cazul în care aceștia nu vor veni cu soluții până la sfârșitul acestei săptămâni, va trebui să-și prezinte demisia.

„Să discutați cu responsabilii Ministerului Afacerilor Interne sau cu cine considerați de cuviință, iar vineri să-mi prezentați un plan foarte concret și aplicabil imediat pentru fluidizarea traficului. Dar să nu-mi aduceți explicații și povești că nu avem bani la Primărie, că nu avem posibilitatea de a rezolva problemele și că avem foarte multe probleme birocratice. Dacă credeți că nu reușiți, nu vedeți soluții, vă rog să lăsați pe alții să o facă și vă aștept cu demisia”, a declarat Silvia Radu.

Din an în an, problema fluidizării traficului rutier în Capitală se acutizează. Reprezentanții Direcției Transport spun că încearcă să rezolve problemele din trafic, inclusiv prin instalarea unor noi sensuri giratorii, însă numărul mașinilor depășește capacitatea drumurilor din  Chișinău.

„Orașul Chișinău a fost construit cu străzile actuale pe care le avem pentru un număr maxim 90-100 de mii unități de transport. Avem înregistrate sub 300 de mii de unități de transport pe arterele municipiului Chișinău. În ultimii 20 de ani nu am construit autostrăzi noi sau drumuri noi”, a declarat Vitalie Butucel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău