Ultima zi de campanie electorală în regiunea găgăuză. Sunt înregistrați 123 de candidați în cursa electorală, majoritatea independenți

  • 17 Septembrie 2021 14:18
Ultima zi de campanie electorală în regiunea găgăuză. Sunt înregistrați 123 de candidați în cursa electorală, majoritatea independenți

Astăzi este ultima zi de campanie electorală în regiunea autonomă găgăuză, unde pe 19 septembrie se vor desfășura alegeri ordinare în Adunarea Populară – autoritatea reprezentativă și legislativă a autonomiei. Locuitorii regiunii își vor alege deputații pentru un nou mandat de patru ani, în 35 de circumscripții electorale uninominale - câte un deputat în fiecare circumscripție. Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători, scrie portalul alegeri.md.

Pentru scrutinul din 19 septembrie, Comisia Electorală Centrală de la Comrat a înregistrat 123 de candidați, majoritatea – 100 – independenți. Alții 23 au fost desemnați de două formațiuni politice, 21 – de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și doi – de  Partidul “Acasă Construim Europa”.

Alegerile deputaților în Adunarea Populară a Găgăuziei se desfășoară în baza sistemului electoral majoritar în 35 de circumscripții uninominale. Candidații pot fi desemnați de partide politice și blocuri electorale – câte unul în fiecare circumscripție, precum și de cetățeni care își înaintează propria candidatură sau grupuri de inițiativă care susțin candidați independenți.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău